1,5 - 2 l friske nesler
2 ss smør
2 ss hvetemel
2 ss hvetemel
1 l buljong/vannet etter forvellingen
1 dl melk
1 dl fløte
grønn pepper
salt
muskat
1 liten bunt gressløk
1 liten bunt gressløk
hardkokt egg
Neslene skylles og forvelles.
Smelt smøret i en kjele og tilsett melet. Rør om og spe med buljong og forvellingsvannet litt etter litt.
Tilsett neslen, og la suppen koke opp.
Bruk stavmikser til å finmose neslen.
Tilsett melk og fløte og smak til med krydder.
Bruk stavmikser til å finmose neslen.
Tilsett melk og fløte og smak til med krydder.
Serveres med et dryss nyklippet gressløk, et halvt kokt egg, samt godt grovt brød.
Siden jeg er så godt i gang, fortsetter jeg like godt med denne suffléen, som jeg har laget for første - men definitivt ikke siste gang. Den ble nyyyyydelig!
Siden jeg er så godt i gang, fortsetter jeg like godt med denne suffléen, som jeg har laget for første - men definitivt ikke siste gang. Den ble nyyyyydelig!
Neslesufflé:
2-3 l friske nesler
3 ss hvetemel
3 ss smør
3 dl melk
2 dl revet vellagret ost
4 egg – skill plommen fra hviten
salt
pepper
muskat
Neslene skylles og forvelles. Vannet presses ut, og urtene grovhakkes. Stekeovnen varmes opp til 175 °C.
Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med melk til en tykk, hvit saus. Kokes i noen minutter mens det røres om. Settes deretter til side og avkjøles noe.
Tilsett eggeplommene, en av gangen, og rør godt om mellom hver. Tilsett osten og neslene, og smak til med krydder.
Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i røren. Hell alt i en høy, godt smurt ildfast form. Stekes på nederste rille i 40 minutter.
Sufflé serveres rett fra ovnen, da den fort faller sammen ved avkjøling. Serveres gjerne med en frisk salat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar