fredag 17. juni 2011

Fruktsalat med og uten madeirakrem


En fruktsalat kan være en utmerket start på dagen.
Her har jeg valgt en blanding av rød grapefrukt, appelsin, kiwi, cantalope, stenfrie druer og jordbær.
Grapefrukt og appelsiner skrelles og alt det hvite skjæres bort.
Hinnen rundt hver enkelt båt fjernes. Det er avgjørende at du har en sylskarp og spiss kniv til dette arbeidet, ellers blir ikke resultatet pent.
Deretter skjæres frukten opp i passe store biter, og legges lagvis i serveringsglass.

Den samme fruktsalaten kan serveres som dessert, og da gjerne med madeirakrem til.

Madeirakrem:
5 eggeplommer
150 g melis
1,5 dl madeira

Ingrediensene røres sammen og får et oppkok.
Avkjøles i vannbad.
Bland inn usukret, pisket krem av 2,5 dl kremfløte.

Denne kan anbefales på det varmeste, da den høster begeistring hver gang!

Ingen kommentarer: