fredag 17. juni 2011

Vanilje

I dag er det vaniljestenger som skal få gjennomgå! Her skal det lages smakstilsetninger fra bunnen av!
Ikke bruk gamle og tørre vaniljestenger. De skal være "oljete", fete og myke! Fant denne oppskriften i en av kokebøkene til Jamie Oliver.


Vaniljesukker:
1/2 kg sukker
2 vaniljestenger
Legg vaniljestengene i hurtigmikseren, og start maskinen. 
Skrap sidene i beholderen, tilsett sukkeret og start mikseren igjen. La den kjøre i ca 2 minutter. 
Sikt blandingen over i en bolle. Dersom det er klumper, helles disse tilbake til mikseren som startes igjen. Fortsett til det hele er en fin melis-lignende konsistens med litt mørkere farge. Helles på lufttette glass.
Du har nå nydelig vaniljesukker til bakingen en halv evighet fremover, og i tillegg en flott gaveidé til bakeglade venner.

Ingen grunn til å avslutte her! Følgende oppskrift fant jeg i denne bloggen - som beklageligvis er nedlagt nå.

Vaniljeessens:
1/2 flaske (35cl)amerikansk whiskey
4 vaniljestenger

Vaniljestengene splittes på langs og frøene skrapes ut, før alt legges på glass. Whiskeyen helles over og tett lokk settes på glasset. Herligheten settes i kjøkkenskapet eller dertil egnet sted  - for å godgjøre seg i en drøy måned. Det skader definitivt ikke om den står lenger!



Ingen kommentarer: