onsdag 17. august 2011

Muffins med bringebær og mørk sjokolade

Det er sannelig ikke lett å holde tritt med bloggingen når både skog og parsell bugner over og roper på oppmerksomheten. Men et par dager med øsende regnvær hjelper -  litt. Så her kommer oppdatering på den siste tids aktiviteter.
Det har vært nok et år med flotte bringebær på parsellen. En god del nytes selvfølgelig naturell på stedet og en del med sukker og fløte.  Dessuten ble de fineste bærene plukket ut og frosset ned "single". De ble satt på ett brett inn i fryseren og samlet i en boks etter hvert som de var frosne. Det ble deretter enkelt å plukke ut akkurat så mye som jeg trengte, blant annet til denne muffinsvarianten.
Grunnoppskriften er den samme som ble benyttet her, og gir 12 medium store muffins.

Muffins med bringebær og mørk sjokolade:
2 egg
1,5 dl sukker
125 g smør
1 dl yoghurt
ca 4 dl siktet spelt
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
100 g frosne bringebær
100 g grovhakket, mørk sjokolade (helst 70%)

Visp egg og sukker til en luftig eggedosis.
Smelt smøret og avkjøl det litt.
Hell smør og deretter yoghurt i eggedosisen under kraftig omrøring.
Bland alle de tørre ingrediensene, og sikt dette inn i røren. Rør om.
Tilsett de frosne bærene samt sjokoladen. Blandes forsiktig med en slikkepott så bærene ikke går i stykker.
Røren fordeles i formene, som skal være ca 2/3 fulle.
Stekes på midterste rille ved 170°C i 20 minutter.
Bærenes sødme mot sjokoladens bitterhet er en kombinasjon jeg liker - og derfor anbefaler!




Ingen kommentarer: