Det har vært en periode med mye råkostsalat - og nå er tiden inne for å variere med dampede grønnsaker. Da er det deilig med urtesmør som tilbehør. Urtene er klar for innhøsting på parsellen, så det er bare å utstyre seg med saks og/eller kniv - og samle inn.
Valg av urter kan selvsagt varieres. Her er min oppskrift, basert på de urtene jeg dyrker på parsellen.
Urtesmør:
1/2 kg smør
1 lime
2 hvitløkfedd
persille
gressløk
timian
sar
løpstikke
fransk estragon
ringblomst
salt
grønn pepper
Romtemperert smør, saften av en lime, finhakket hvitløk og urter blandes i en bolle. Tilsett salt og pepper etter behov. Smøret fylles deretter i porsjonsskåler og settes i kjøleskapet til avkjøling. Oppbevares i emballasje med lokk for ikke å spre hvitløklukt i hele kjøleskapet. Kan også oppbevares i fryser i inntil tre måneder.
Urtesmøret smaker også fortreffelig på nyristet brød.
lørdag 20. august 2011
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar