Blant mine oppskrifter, fant jeg inspirasjonen til følgende kake. Den er noe forenklet. Rosiner og sitronsaften i tillegg til eplene, gjør den både frisk og saftig.
Vil du lage en skikkelig festvariant, legger du rosinene i bløt i Calvados dagen i forveien!
Bunn:
2 dl spelt60 g kaldt smør
2 ts kaldt vann
Fyll:
2 epler - skrellet, utkjernet, og skåret i skiver0,5 dl sultanrosiner
2,5 dl Cottage cheese - presset gjennom melsikt
1,25 dl spelt
0,5 dl sukker
3 egg
1 ss sitronsaft
1,25 dl kremfløte
melis
Kna sammen mel og smør med en gaffel eller fingertuppene. Tilsett vannet - en skje av gangen - til deigen samler seg. Ikke overarbeid deigen så den blir seig. Den vil da lett trekke seg sammen ved steking.
Kjevle deigen ut og press den lett ned i en springform på 23 cm.
Prikle bunnen med gaffel. Dekk deigen med et godt krøllet bakepapir, og fyll dette med erter for å hindre at paiskallet mister form under steking.
Stekes på nederste rille i forvarmet ovn på 180 °C i 20 minutter.
Stekes på nederste rille i forvarmet ovn på 180 °C i 20 minutter.
Fjern erter og bakepapir, pensle paibunnen med sammenpisket egg og etterstek i 7 minutter.
Dekk bunnen med epleskiver og rosiner.
Visp sammen ostemasse, mel, sukker, egg og sitronsaft.
Bland forsiktig inn pisket krem med slikkepott og hell det hele over eplene.
Stekes på nederste rille i forvarmet ovn på 210 °C i 30 minutter eller lenger. Bruk stekepinne for å sjekke om kaken er ferdig stekt.
Sikt evt. melis over før den serveres - eller klassikeren; lunken eplekake med vaniljeis! Mmmmm.......
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar