fredag 2. september 2011

Rødbetsuppe

Jeg kan ikke avslutte omtalen av rødbeten uten å ta med en suppe-oppskrift. Ulike oppskrifter på russisk Borsj har vært testet ut. Følgende oppskrift er nok et resultat av en "legge til og trekke fra"-prosess.

Rødbetsuppe:
olivenolje
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 gulrot
ca 200 g kål
1 kg rødbeter
1,5 l buljong
3 ss tomatpuré
1 laurbærblad
2 ss sukker
saften av en sitron
salt og pepper

Skrell rødbeter og gulrot.
Løk finhakkes, kål strimles og rødbet og gulrøtter rives grovt.
Ingrediensene freses først i olje i en vidbunnet kjele.
Tilsett sukker, puré, sitronsaft, laurbærblad og buljong.
Kokes i ca 20 minutter.
Smak til med salt og pepper.

Serveres med en rømmeklatt og godt brød.
Suppen er velegnet til nedfrysing, og er like god kald som varm.

Ingen kommentarer: