Denne overfloden frister til nok en pai fra dette kjøkkenet:
90 g melis
150 g kaldt smør
6-7 ss iskaldt vann
Fyll:
1 liter plommer
0,5 dl sukker
2 egg
2 dl fløte
2 ts vaniljesukker
Bland mel og melis i en bolle. Skjær smøret i terninger og smuldre det inn i melblandingen med en gaffel eller fingertuppene. Det er viktig at deigen ikke overarbeides. Den kan da bli seig.
Bland inn vannet - en spiseskje av gangen - til deigen samler seg. Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst én time - gjerne natten over.
Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Kjevle ut deigen på et godt melet underlag. Den skal være stor nok til å dekke bunn og sider i en paiform på 26 cm i diameter. Skjær bort overflødig deig.
Prikle bunnen med gaffel. Dekk deigen med et godt krøllet bakepapir og fyll dette med erter for å hindre at paiskallet mister form under steking.
Stekes midt i ovnen i 20 minutter.
Fjern erter og bakepapir, pensle paibunnen med sammenpisket egg og etterstek i 7 minutter.
Del plommene i to og fjern stenene.
Legg plommene tett i tett i paibunnen. Dryss på litt sukker.
Visp sammen egg, fløte og vaniljesukker- og hell det over plommene.
Stekes på nederste rille i 45 minutter.
Serveres lunken.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar