Det første som stod på menyen når fjorårets gresskar ble skåret opp, var suppen som følger.
1 løk
2 fedd hvitløk
smør eller olje til steking
5 dl buljong eller hønse-buljong/-fond
1,5 dl Crème Fraîche
finrevet skall av 1 lime, samt litt av saften
1 ts chillipuré (Sambal oelek) eller en knivsodd kajennepepper
salt
kongereker/kamskjell frest i smør og bladpersille til garnityr
Gresskarkjøttet renses for frø og skall, og skjæres i terninger.
Skrell og grovhakk løken og hvitløken.
Varm litt smør/olje i en kjele og la løken stekes på svak varme til den er myk og blank.
Tilsett gresskarterningene og buljongen. Gi et oppkok og senk deretter varmen. La det hele koke i 10-15 minutter.
Finmos suppen med en stavmikser.
Visp inn Crème Fraîche og smak til med krydderne.
Rett før servering stekes kamskjellene gylne i litt olje og bladpersille. Dersom du velger reker til garnityr, skal disse så vidt varmebehandles for ikke a bli seige.
Dryss gjerne med litt finhakket frisk persille i tillegg.
Serveres med godt, grovt brød - med f.eks. hvitløk- eller kryddersmør.
Serveres med godt, grovt brød - med f.eks. hvitløk- eller kryddersmør.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar