Inspirasjonen til denne enkle retten, fant jeg i Eyvind Hellstrøms bok "Bagateller for livsnytere"
Dersom du har ferdig hjemme-laget majones, er minst halve jobben gjort!
Lag majones og spe ut litt av denne med friskpresset lime- eller sitron-saft. (Hellstrøm har brukt Yuzu-juice, som er en japansk sitronsaft, men dette fikk jeg ikke tak i.) Til slutt spes blandingen med litt av det varme vannet fra kokingen av aspargesen. Smak til med kajennepepper.
Aspargesen skrelles fri for den delen av skallet som er trenet. Skjær av den nederste, bitre delen av stilken. Skylles godt i kaldt vann.
Kok opp lettsaltet vann i en vidbunnet kjele, og la aspargesen trekke i 2-5 minutter, avhengig av tykkelsen på stilkene.
Skjær av nedre del av stilkene, kutt disse i cm-tykke biter, og rør bitene inn i majones-sitrus-sausen. Fordel så dette over de dampede aspargesene. Dryss gjerne over litt maldon-salt og ytterligere kajennepepper etter smak.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar