Dette er ikke hverdagsbrødet mitt - da ønsker jeg en grovere blanding av melsorter, og mye fiber. Men av og til, når det skal dekkes til koldtbord, er det stas å ha litt flere brødsorter å velge mellom. Denne deigen elter jeg ut til to runde brød.
1 pose tørrgjær1 ts salt
1/2 liter skummet kulturmelk
1-2 ts honning
2 ss smør, smeltet
3 dl valnøtterkjerner, grovdelt
1 dl sesamfrø
ca 600 dl siktet spelt - hold av litt til utbakingen
Bland alle tørre ingredienser i eltebollen. Smelt smøret i en kjele og tilsett melk og honning. Varm opp til ca 40 grader. Tørrgjær hever best ved denne temperaturen. Væsken tilsettes det tørre, og eltemaskinen kjøres på lav hastighet til alt har samlet seg til en glatt deig.
La deigen heve tildekket i minimum to timer.
Del deigen i to og elt hvert emne til runde brød.
Legges på stekebrett som er dekket med bakepapir, og legg et håndkle over.
Legges på stekebrett som er dekket med bakepapir, og legg et håndkle over.
La deigen heve til dobbelt størrelse.
Brødene stekes på nederste rille ved 180 grader i ca 30 minutter.
Avkjøles på rist.
Jeg er allid raus med valnøttene!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar