Disse havrekjeksene er alltid gode til ost, med eller uten marmelade.
150 g sukker
5 dl H-melk
500 g havregryn
5 ts bakepulver
ca 400 g siktet spelt
Smelt smøret og tilsett sukker og melk. Hell dette over havregrynene. Dekk til og la stå til neste dag.
Bland bakepulveret i litt av melet, og bland dette inn i grynmassen. Elt inn så mye mel at deigen lett kjevles ut til tynne leiver. Hold av litt av melet til utkjevlingen.
Dette er en relativt stor deig, og jeg deler den i fire emner før utkjevling.
Runde kjeks stikkes ut med f eks et glass, dersom du ikke har en stålring med passende diameter til å stikke dem ut med.
Kjeksen prikkes med en gaffel eller "annet dertil egnet verktøy".
Jeg kjøpte et spesialverktøy på Folkemuseets julemarked for noen år tilbake.
Kjeksen legges på bakeplate dekket med bakepapir. Platen plasseres på mitterste rille. Stek kjeksen gyllen ved ca 180 grader i 10-12 minutter.
Avkjøles på rist og oppbevares i tett boks.
Jeg har aldri vurdert å redusere/halvere denne deigmengden - av en enkel grunn; kjeksen "forsvinner" altfor fort!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar