torsdag 21. juli 2011

Grovt brød

På ett eller annet tidspunkt slo det meg, at min oppskrift til frokostblanding - også burde være et ypperlig utgangspunkt for en brødoppskrift. Dermed måtte dette testes ut. Det ble vellykket. Det eneste jeg har utelatt denne gangen, er rosinene, da jeg ønsket mindre sødme.


Deigen er stor nok til å fylle tre brødformer.

Müslibrød:
5 dl store havregryn
5 dl rugflak
2 1/2 dl kruskakli
1 1/2 dl sesamfrø
1 1/2 dl solsikkefrø
1 1/2 dl knuste linfrø
1 1/2 dl sultan rosiner - valgfritt!
1 dl gresskarkjerner
2 - 4 ss mørk brødsirup
2 - 4 ss olivenolje
1 ss salt
1 pose tørrgjær
1 l vann - ca 38 - 40 grader C
Siktet spelt til deigen er samlet og glatt.


Samle alle de tørre ingrediensene i en eltemaskin.
Tilsett olje, sirup og vann og start maskinen.
Tilsett spelt til deigen er en samlet, glatt deig.
Hell deigen ut på melet bord, og elt den til ett emne. Dette meles godt og legges i en bolle som dekkes med et håndkle.
Deigen heves i ca en time.
Hell deigen på melet bord, del i tre emner, elt og form brød.
Rull emnene i mel og legg hver av dem i godt smurt og melet brødform.
Dekkes med håndkle og etterheves i ca 30 minutter.
Stekes på rist på nederste rille ved 180 grader C i 45 - 60 minutter.


Ingen kommentarer: