Parsellen fortoner seg som rene overflødighetshornet for tiden. Både blomster, urter og grønnsaker ber om å bli høstet. Da er det tid for å koke buljong på egen grøde.
Den oprinnelige oppskriften fant jeg i "Vegetarisk kokebok" skrevet av Inga-Britta Sundqvist, men har etter hvert trukket fra og lagt til, slik at jeg har endt opp med min egen versjon.
Buljong:
3 l vann
3 laurbærblad
2 ts korianderfrø
3 ts karve
10 allehånde
1 stor timiankvast
1 stilk rosmarin
1 stor kvast sommersar
3 små stilker løpstikke
2 gulrøtter
1 liten fennikel
1 pastinakk
1 persillerot
300-400 g sellerirot
6 løk, hvorav halvparten røde
1 purre
4 hvitløkfedd
1 bunt persille
salt
grønn pepper
Grønnsakene vaskes og kuttes grovt opp. Kok opp vann med krydder og legg i grønnsakene. La buljongen koke i 1,5 - 2 timer. Kraften siles av og avkjøles.
Jeg fryser ned i passe porsjoner til supper.
I tillegg fyller jeg også litt av buljongen i isterningsposer. Da kan jeg tine opp mindre kvanta til bruk i sauser og wook-retter.
Listen over ingredienser burde borge for at denne er smakfull.
Listen over ingredienser burde borge for at denne er smakfull.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar